Recept voor Thaise kipcurry met aubergine
11 mei 2015
Een authentiek Thais recept dat snel klaar te maken is.
Een authentiek Thais recept dat snel klaar te maken is.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g pandanrijst
- 2 el (wok)olie of zonnebloemolie
- 400 g kipfilet in reepjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 200 g peultjes
- 2 el Thaise rode currypasta (bv van Conimex)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 el (Thaise) basilicum, in reepjes
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Verhit in een wok de olie.
- Bak de kipreepjes al omscheppend in 3 minuten bruin.
- Voeg de aubergine toe en bak 4 minuten.
- Voeg de peultjes toe en bak nog 2 minuten.
- Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut, tot het aroma vrijkomt.
- Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
- Stoof de kipcurry nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rijst met de kipcurry over 4 kommen en bestrooi met de basilicumreepjes.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Portazul, Fair Trade, Ikea, Hans te Kloesse, Sissy-Boy.