
Recept voor Thaise kipcurry met aubergine
Tekst: Vriendin
11 mei 2015
Een authentiek Thais recept dat snel klaar te maken is.
Een authentiek Thais recept dat snel klaar te maken is.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g pandanrijst
- 2 el (wok)olie of zonnebloemolie
- 400 g kipfilet in reepjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 200 g peultjes
- 2 el Thaise rode currypasta (bv van Conimex)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 el (Thaise) basilicum, in reepjes
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Verhit in een wok de olie.
- Bak de kipreepjes al omscheppend in 3 minuten bruin.
- Voeg de aubergine toe en bak 4 minuten.
- Voeg de peultjes toe en bak nog 2 minuten.
- Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut, tot het aroma vrijkomt.
- Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
- Stoof de kipcurry nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rijst met de kipcurry over 4 kommen en bestrooi met de basilicumreepjes.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Portazul, Fair Trade, Ikea, Hans te Kloesse, Sissy-Boy.
Meer van Vriendin