Placeholder

Recept voor Thaise kipcurry met aubergine

Een authentiek Thais recept dat snel klaar te maken is.

Een authentiek Thais recept dat snel klaar te maken is.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g pandanrijst
  • 2 el (wok)olie of zonnebloemolie
  • 400 g kipfilet in reepjes
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 200 g peultjes
  • 2 el Thaise rode currypasta (bv van Conimex)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 el (Thaise) basilicum, in reepjes

 

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Verhit in een wok de olie.
  3. Bak de kipreepjes al omscheppend in 3 minuten bruin.
  4. Voeg de aubergine toe en bak 4 minuten.
  5. Voeg de peultjes toe en bak nog 2 minuten.
  6. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut, tot het aroma vrijkomt.
  7. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
  8. Stoof de kipcurry nog 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel de rijst met de kipcurry over 4 kommen en bestrooi met de basilicumreepjes.

Bereidingstijd: 20 minuten.

 

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Portazul, Fair Trade, Ikea, Hans te Kloesse, Sissy-Boy.