Recept voor Thaise kool met mie en garnalen
2 december 2013
Dat wordt smullen vanavond met deze Thaise kool met mie en garnalen!
Dat wordt smullen vanavond met deze Thaise kool met mie en garnalen!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 500 g gepelde tijgergarnalen (diepvries)
- 250 g eiermie
- 3 el (roerbak)olie
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 1 kleine Chinese kool, kern verwijderd en in reepjes
- 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne repen
- 2-3 el Thaise vissaus (flesje)
- 3-4 el Thaise zoetzure chilisaus (flesje)
- sap van 1 limoen, plus 1 limoen extra
- een handje koriander, fijngesneden
Aan de slag!
- Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bereid ook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de garnalen in 3 minuten op hoog vuur bijna gaar.
- Schep ze even op een bord.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de knoflook en gember 1 minuut.
- Voeg de kool en paprika toe en roerbak ze 2-3 minuten mee tot de kool behoorlijk is geslonken.
- Voeg de garnalen en mie toe en roerbak alles nog 1 minuut.
- Proef en breng op smaak met de vissaus, chilisaus en limoensap.
- Strooi er de koriander over.
- Snijd de limoen in partjes en serveer bij de noedels.
Tip: Maak een vegetarische variant met tofu in plaats van garnalen. Snijd 1 blok tofu naturel (375 g) in blokjes en bak ze in de olie in ca. 5 minuten rondom bruin en krokant. Schep ze even op een bord en ga verder te werk zoals hierboven beschreven.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink