Recept voor Thaise mihoen met garnalen, groenten en mango
5 maart 2016
Dit gerecht met mihoen, garnalen en roerbakgroenten is heerlijk en snel klaar!
Dit gerecht met mihoen, garnalen en roerbakgroenten is heerlijk en snel klaar!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 250 g mihoen
- 3 el zonnebloemolie
- 500 g rauwe garnalen (diepvries), gepeld en ontdooid
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 400 g Oosterse of Thaise roerbakgroenten (panklaar, zak)
- 1 mango, geschild, pit verwijderd en in reepjes
- 2-3 el Thaise vissaus
- een handje koriander
- 1 limoen, in partjes
Aan de slag!
- Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Spoel de mihoen onder koud water. Knip de mihoen met een schaar in kortere stukjes.
- Verhit de helft van de olie in een wok en bak de garnalen op hoog vuur ca. 4 minuten tot ze roze en gaar zijn. Schep ze even op een bord.
- Verhit de rest van de olie in de wok en bak de knoflook en chilipeper 1 minuut. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 3-4 minuten op hoog vuur mee.
- Meng er de mango, mihoen en garnalen door. Roerbak alles nog 1-2 minuten.
- Breng op smaak met vissaus.
- Verdeel over kommen en strooi er koriander over. Serveer met partjes limoen.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.