Recept voor thaise viskoekjes met citroengras
Tekst: Vriendin
29 maart 2013
Een lekkere snack voor vanavond bij een borreltje.
Een lekkere snack voor vanavond bij een borreltje.
Voorgerecht of snack voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 stengel citroengras
- 500 g witvisfilet (bijv. kabeljauw of koolvis), in stukken
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 2 bosuitjes, in ringen
- 15 g koriander, fijngehakt
- 1 ei
- 3 el bloem
- bloem om te bestuiven
- chilisaus om erbij te serveren
- Extra: keukenmachine.
Aan de slag!
- Verwijder de buitenste stugge bladeren van de stengel citroengras.
- Hak het binnenste fijn.
- Pureer in een keukenmachine de vis samen met het citroengras, de gember, de knoflook, de bosui en tweederde van de koriander.
- Voeg het ei en de bloem toe en laat de machine nog kort draaien.
- Voeg zout en peper toe.
- Bestuif je handen met wat bloem en maak van het vismengsel koekjes van ca. 5 centimeter doorsnee.
- Wentel de koekjes door een beetje bloem.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes in porties ca. 2 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Leg de viskoekjes op een schaal en strooi er de rest van de koriander over.
- Serveer met chilisaus.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.
Meer van Vriendin