Recept voor Thaïse kippensoep met kokos en maïs
13 december 2015
Deze soep maak je een dag van tevoren. Klinkt als veel werk, maar dan heb je wel een heerlijke maaltijd.
Deze soep maak je een dag van tevoren. Klinkt als veel werk, maar dan heb je wel een heerlijke maaltijd.
Boodschappenlijstje voor 4 personen:
-kippensoeppakket met kippenpoten
-1 l water
-2 kippenbouillontabletten
-100 g gerookte kip in reepjes
-3 dl kokosmelk uit blik
-1 theel. gemalen laos (of verse laos – toko)
-1 stengel citroengras (sereh–toko)
-eventueel 1 groene en 1 rode peper in ringetjes (pit zit in zaadjes)
-4 gekneusde limoenblaadjes (toko)
-1 klein blikje maïskorrels
-3 eetl. vissaus (supermarkt)
-1 eetl. bruine suiker
-1 dl limoen- of citroensap
-peper naar smaak
-1 lente uitje in stukjes en verse koriander
Aan de slag! (een dag van tevoren beginnen)
*Leg de inhoud van het kippensoeppakket in een soeppan.
*Voeg het water met de tabletten toe en trek hiervan in 1 uur bouillon.
*Laat die goed afkoelen en neem de kippenpoten dan uit de soep.
*Trek het kippenvlees van de botjes en bewaar dit in de koelkast.
*Bewaar eveneens de gerookte kipreepjes in de koelkast.
*Schep de volgende dag het gestolde vet van de bouillon af.
*Breng dan 3 dl bouillon met de kokosmelk in een soeppan aan de kook.
*Voeg alle kruiden, de uitgelekte maïs, de vissaus en de suiker toe.
*Kook de soep al roerende gedurende 5 minuten.
*Meng alle kip en het limoensap door de soep en maak dit op smaak af met peper.
*Schep de kippensoep in eigentijdse kleurige soepkommen.
*Garneer met het uitje en de koriander.
*Lekker met een soepstengel met sesamzaad.
Kiptip: gebruik kant-en-klare kip in bouillon, maak verse pepers voorzichtig schoon en wrijf niet in de ogen. De pit zit in de zaadjes en houd daarmee rekening!
Meer weten over kip: zie www.hoekiptnederland.nL
Lekkere kiprecepten: www.kiprecepten.nl