Recept voor tiramisu
8 februari 2015
Maak tiramisu op deze manier voor een slankere variant! Door de kleine porties en het gebruik van ricotta eet je minder calorieën.
Maak tiramisu op deze manier voor een slankere variant! Door de kleine porties en het gebruik van ricotta eet je minder calorieën.
In lage glaasjes
Boodschappenlijstje:
- 100 ml slagroom light
- 1 el (vanille)suiker
- 200 g ricotta
- 8 lange vingers
- 100 ml sterke koffie, afgekoeld
- cacaopoeder
- Ook nodig: 4 lage glaasjes
Aan de slag!
- Klop de slagroom met de suiker bijna stijf en schep dit door de ricotta.
- Breek 4 lange vingers in drieën en verdeel deze over 4 glaasjes.
- Schep in elk glas 1 el koffie.
- Verdeel de helft van het ricottamengsel erover.
- Schep opnieuw 1 el koffie in elk glas.
- Verdeel de rest van het ricottamengsel erover en steek een lange vinger in elk glas.
- Bestrooi dun met cacaopoeder.
Bereidingstijd: ca. 15 min.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Bedazzle, Zara Home.