Recept voor tiramisu met chocola
17 juli 2014
Heb je wel eens geprobeerd om zelf tiramisu te maken? Het is helemaal niet moeilijk en superlekker!
Heb je wel eens geprobeerd om zelf tiramisu te maken? Het is helemaal niet moeilijk en superlekker!
Nagerecht, 8 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 eidooiers
- 80 g suiker
- 500 g mascarpone
- 125 ml slagroom
- 200 ml sterke espresso
- 75 ml marsala (Italiaanse dessertwijn)
- 175 g lange vingers
- 50 g pure chocolade (tenminste 70%)
- Extra: niet al te grote rechthoekige ovenschaal (ca. 1.5 liter inhoud), elektrische mixer, grove rasp
Aan de slag!
- Klop in een kom met een mixer de eidooiers met de helft van de suiker luchtig en bleekgeel. Meng er de mascarpone in delen door en klop alles goed door elkaar.
- Klop in een andere kom met een mixer de slagroom met de rest van de suiker stijf. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
- Schenk de espresso en marsala samen in een klein langwerpig schaaltje. Doop de lange vingers er één voor één enkele seconden in.
- Leg de helft van de koekjes naast elkaar op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Rasp de helft van de chocolade erover.
- Maak op dezelfde manier nog een laag, eindig met de geraspte chocola.
- Dek de schaal af en zet de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereidingstijd: 25 minuten, plus 2 uur wachttijd.
Tip: Je kunt de tiramisu een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren, de smaak wordt er alleen maar lekkerder van.
Opmerking: Dit gerecht bevat rauwe eieren. Het eten van rauwe eieren wordt afgeraden voor zwangere vrouwen, kleine kinderen, zieken en ouderen.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Bedazzle, Ikea, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.