Recept voor toast met pittige spinazie en brokkelkaas
Tekst: Vriendin
10 maart 2017
Beleg je toast eens met pittige spinazie en brokkelkaas! Wil je het nog pittiger, dan kun je kiezen voor blauwaderkaas.
Beleg je toast eens met pittige spinazie en brokkelkaas! Wil je het nog pittiger, dan kun je kiezen voor blauwaderkaas.
Warm vegetarisch voorgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 sneden stevig zuurdesembrood
- 2 el olijfolie + extra
- 2 tenen knoflook
- 1/2 rode peper, zonder zaadjes fijngesneden
- 300 g spinazie
- 100 g brokkelkaas
Aan de slag!
- Verhit een grillpan. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin en krokant.
- Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan. Fruit 1 fijngehakte teen knoflook met de rode peper. Voeg de spinazie in 3 porties toe en bak al omscheppend 4 min.
- Leg het brood op 4 borden. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf er het brood mee in. Verdeel er de spinazie over.
- Schaaf de brokkelkaas in flinters boven het brood en besprenkel rijkelijk met extra vierge olijfolie.
Tip: Vervang voor een extra pittige toast de brokkelkaas door pittige blauwaderkaas.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, De Weldaad, Gastronomienostalgie.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten
Gezondheidsproducten spelen een grote rol in ons dagelijks leven. Of het nu gaat om supplementen, natuurlijke middeltjes of cosmetische producten met gezondheidsclaims, de keuze is reuze. Maar hoe weet je wat betrouwbaar en effectief is? Betrouwbare informatie is daarbij onmisbaar. Goede bronnen waar je onafhankelijke informatie kunt vinden over medicijnen, supplementen en hun werking zoals Consumed zijn belangrijk om te gebruiken. Door je goed te informeren, kun je betere keuzes maken voor jouw gezondheid.