Recept voor tomatencurry met ei & amandel
26 februari 2015
Tomaat met ei en amandel; na dit heerlijke gerecht wil je niet anders meer.
Tomaat met ei en amandel; na dit heerlijke gerecht wil je niet anders meer.
hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 300 g basmatirijst
- 6 eieren
- 1 el amandelschaafsel
- 2 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el milde Indiase currypasta (pot)
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 el munt, fijngesneden
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Kook de eieren in 7 minuten hard.
- Laat de eieren onder stromend water schrikken en pel ze.
- Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
- Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui.
- Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut.
- Voeg het blik tomaten toe en druk de tomaten met de spatel stuk.
- Schenk de kokosmelk in de pan en breng tegen de kook.
- Leg de eieren in de tomatencurry en verwarm de curry 10 minuten en laat tot de gewenste dikte inkoken.
- Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en schep er de tomatencurry bij. Bestrooi met het amandelschaafsel en de munt.
Bereidingstijd: 25 minuten
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Portazul, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea.