Recept voor tomatensoep met vis
21 februari 2014
Tomatensoep met vis. Lekker, gezond en makkelijk klaar te maken.
Tomatensoep met vis. Lekker, gezond en makkelijk klaar te maken.
Hoofdgerecht, voor 4 personen:
Boodschappenlijstje:
- 1 kg rijpe tomaten
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 1 prei, het witte deel in dunne ringen
- 750 ml groentebouillon (van tablet)
- ½ el gembersiroop
- 400 g witvisfilet (bijv. pangasius of tilapia), in stukken
- een handje peterselie, grof gehakt
- 4 bruine bolletjes
- 1 bakje cottage cheese (200 g)
Aan de slag:
- Pureer de tomaten met een staafmixer en schenk het in een (soep)pan.
- Voeg de knoflook, prei, bouillon en gembersiroop toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen.
- Leg de vis erin en laat de soep 3 minuten zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in 4 kommen, bestrooi met peterselie en serveer met de broodjes en cottage cheese.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v.Dille & kamille Rice Studio Bazar Zara-home Portazul