Placeholder

Recept voor tomatentaart met courgette en mozzarella

Hartige, vegetarische taart met gevuld met groenten en mozzarella. Op een plaat maken en gewoon op tafel aansnijden en smullen maar!

Hartige, vegetarische taart met gevuld met groenten en mozzarella. Op een plaat maken en gewoon op tafel aansnijden en smullen maar!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 4 el rode pesto (kant-en-klaar)
  • 4-6 rijpe (tros)tomaten, in dunne plakken
  • 1 courgette, in dunne plakken
  • 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 12 zwarte olijven
  • olijfolie om te besprenkelen
  • een handje verse basilicum

Extra: rechthoekige bakplaat (ca. 35 x 40 cm), ingevet.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de plakjes deeg op een bakplaat en druk de naden goed aan.
  3. Bestrijk de deegbodem met de rode pesto.
  4. Verdeel de plakjes tomaat en courgette dakpansgewijs over het deeg.
  5. Leg er de plakjes mozzarella op en strooi er de pijnboompitten en olijven over.
  6. Strooi er zout en peper over en sprenkel er wat olijfolie over.
  7. Schuif de taart in de oven en bak hem in ca. 20 minuten gaar en goud bruin.
  8. Verdeel er de basilicum over.

Bereidingstijd: 35 minuten, inclusief bakken.

Tekst: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Petrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.