Recept voor tomatentapenade
29 juni 2013
‘s Avonds lekker genieten van een stokbroodje met kruidenboter, tapenade of een stukje kaas. En met dit recept kun je heel gemakkelijk zelf een tomatentapenade maken met zongedroogde tomaten, knoflook, ui en lekkere kruiden. Laat het mooie weer nu maar komen!
‘s Avonds lekker genieten van een stokbroodje met kruidenboter, tapenade of een stukje kaas. En met dit recept kun je heel gemakkelijk zelf een tomatentapenade maken met zongedroogde tomaten, knoflook, ui en lekkere kruiden. Laat het mooie weer nu maar komen!
Boodschappenlijstje:
- 1 blik met zongedroogde tomaten
- 1 teentje knoflook
- halve ui
- halve theelepel tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje chilipeper
- snufje zout/peper
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- 1 eetlepel water
Aan de slag!
- Hak de zongedroogde tomaten fijn met een mes.
- Snipper daarna ook het uitje heel fijn en het teentje knoflook.
- Vermeng het uitje met de knoflook en de tomaat.
- Voeg vervolgens de tijm, olijfolie, chilipeper, Parmezaanse kaas en water toe.
- Goed doorroeren en eventueel op smaak brengen met een snufje zout/peper.
- Serveer de tomatentapenade bijvoorbeeld op een crostini.
Tip: je kunt de zongedroogde tomaten, het uitje en de knoflook ook in de blender/hakmachine fijnmalen.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com