Placeholder

Recept voor tonijnsalade met krieltjes en haricots verts

Na de kerstdagen vol met etentjes en zoetigheid even een licht recept zodat je weer een beetje op adem kunt komen.

Na de kerstdagen vol met etentjes en zoetigheid even een licht recept zodat je weer een beetje op adem kunt komen.

Maaltijdsalade voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g krielaardappeltjes in de schil, gehalveerd
  • 300 g haricots verts, schoongemaakt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • ca. 3 handen verse bladspinazie, gewassen
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (à 150 g, met MSC-keurmerk)
  • 2 el citroensap
  • handje lekkere olijven (bijv. kalamata).

Aan de slag!

  1. Kook de aardappels in een pan met ruim water en wat zout in ca.10 minuten gaar.
  2. Kook intussen in een andere pan met water en wat zout de haricots verts in ca. 5 minuten beetgaar.
  3. Giet de aardappels en bonen af en meng ze in een schaal met de tomaatjes en spinazie.
  4. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 3 el van de olie op.
  5. Meng deze 3 el olie samen met het citroensap door de salade.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de tonijn in stukken en leg ze samen met de olijven op de salade.

Lekker met ciabatta.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.