
Recept voor tonijnwraps met rucolamayonaise
Tekst: Vriendin
30 maart 2015
Een lekkere, frisse lunch als deze gaat er altijd wel in!
Een lekkere, frisse lunch als deze gaat er altijd wel in!
Lunchgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 250 g sperziebonen, steelaanzet verwijderd
- 1 el pijnboompitten
- 25 g rucola
- 3 zongedroogde tomaten op olie (pot), fijngesneden
- 2 tl kappertjes
- 1 el citroensap
- 4 el mayonaise
- 2 blikjes tonijn in olijfolie (à 185 g), uitgelekt
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 4 tortilla wraps
- Extra: vershoudfolie
Aan de slag!
- Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar.
- Giet ze af en spoel onder stromend water koud.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
- Hak de rucola fijn.
- Meng de rucola met de tomaat, de kappertjes en het citroensap door de mayonaise.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de sperziebonen met de tonijn, de ui en de pijnboompitten.
- Schep de tonijn-bonensalade op de wraps.
- Verdeel er de rucolasaus over en rol op.
- Verpak de wraps in vershoudfolie.
- Bewaar en vervoer de wraps gekoeld.
- Verwijder op het strand de vershoudfolie en rol de wraps in een servet.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.
Meer van Vriendin