Recept voor tortelloni met paddenstoelensaus
10 januari 2017
Er zijn 3 verschillende variaties op dit recept, keuze genoeg om uit te proberen welke jij het lekkerste vindt.
Er zijn 3 verschillende variaties op dit recept, keuze genoeg om uit te proberen welke jij het lekkerste vindt.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 400 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 zakken tortelloni al prosciutto crudo (met rauwe ham, zak à 250 g, Grand’ Italia)
- Scheutje slagroom
- 3-4 el geraspte Parmezaanse kaas of Grana Padano
- Klein handje platte peterselie, fijngehakt
Aan de slag!
- Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en bak de knoflook en paddenstoelen op hoog vuur al omscheppend ca. 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en laat de saus op matig vuur ca. 10 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook intussen de tortelloni volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet af en meng door de saus. Voeg een scheutje slagroom toe.
- Verdeel over borden en bestrooi met kaas, peterselie en versgemalen peper.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Variatie1: maak een vegetarische variant met tortelloni verdi of tortelloni con formaggio e noci (beide verkrijgbaar bij AH). Vervang de peterselie door enkele handen rucola.
Variatie 2: met prei en geitenkaas. Vervang de paddenstoelen door 300 g preiringen. Bestrooi de pasta met verkruimelde geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Ikea.