Placeholder

Recept voor Toscaanse broodsoep

Deze Toscaanse broodsoep wordt ook wel ribollita genoemd. Handig als je nog wat oud brood over hebt.

Deze Toscaanse broodsoep wordt ook wel ribollita genoemd. Handig als je nog wat oud brood over hebt.

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
• 1 winterwortel (300 g)
• 3 el olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 grote kruimige aardappel (150 g), in blokjes
• 300 g savooiekool, in reepjes
• 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
• 2 el verse tijmblaadjes
• 1 liter groentebouillon
• 1 blik borlottibonen (à 425 g)
• 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
• vier dikke sneden oud zuurdesembrood

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schil de wortel en snijd in dunne pakjes.
3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en wortel 5 minuten. Schep goed om. Voeg de knoflook, aardappel, kool, tomatenblokjes, helft van de tijm en groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
4. Laat de bonen uitlekken en roer ze door de soep. Warm goed door.
5. Verdeel ondertussen de kaas en de rest van de tijm over de sneden brood en rooster ze in de oven tot de kaas gesmolten is, in circa 5 minuten.
6. Schep de soep in diepe kommen en leg er een plak brood in.

Tip: Lekker met verse oregano

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën