Recept voor tostada met gerookte kip
19 juni 2018
Een heerlijk recept voor een knapperig, hartig voorgerecht.
Een heerlijk recept voor een knapperig, hartig voorgerecht.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 6 el zonnebloemolie
- 4 tortilla’s
- ½ kleine ijsbergsla, in reepjes
- 150 g gerookte kipfilet, in reepjes
- 1 rode ui, in reepjes
- 125 g zure room
- 75 g geraspte belegen kaas
- ½ bosje platte peterselie, grof gehakt
- 1 limoen, in partjes
Aan de slag!
- Verhit in 2 koekepannen de olie. Bak de tortilla’s in 2 porties aan beide kanten bruin en krokant.
- Leg de krokante tortillabodems op 4 borden. Beleg ze met sla, kipfilet en ui.
- Schep er een flinke lepel zure room op. Bestrooi de tostada’s met kaas, peterselie en peper naar smaak. Serveer met de partjes limoen.
Bereidingstijd: 20 minuten
Tip Vervang de kipfilet ook eens door reepjes zalmfilet, garnalen of gebakken champignons.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Kitsch Kitchen, Studio Bazar, Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.