Recept voor tramezzini duo
20 februari 2014
Tramezzini: heerlijke traditionele Italiaanse sandwiches. Buon appetito!
Tramezzini: heerlijke traditionele Italiaanse sandwiches. Buon appetito!
Lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 kipfilet
- 100 g champignons, in kleine stukjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 150 g verse roomkaas naturel
- 1-2 el truffeltapenade
- 1 bos basilicum
- 1 teen knoflook
- 1 el pijnboompitten
- 75-100 ml olijfolie extra vierge
- 3 el geraspte parmezaanse kaas
- 16 sneden wit casinobrood
- 3 pomodori (Italiaanse pruimtomaten), in plakjes
- 2 bollen buffelmozzarella (à 125 g), in plakjes
- Extra: keukenmachine of staafmixer, 4 lunchboxes, vershoudfolie
Aan de slag:
- Kook de kipfilet in water met zout of een kippenbouillontablet in 10 minuten gaar.
- Neem de kipfilet uit de pan (bewaar de bouillon voor soep of een saus!) en verdeel in stukjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de champignons in 4 minuten gaar. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 min.
- Meng de champignons in een kom met de stukjes kip, de roomkaas, de truffeltapenade, zout en peper naar smaak.
- Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de basilicum met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie. Meng de kaas, zout en peper naar smaak door de pesto.
- Rooster het brood en snijd de korsten eraf.
- Beleg 4 sneetjes brood met de kip-truffelsalade. Dek af met 4 sneetjes brood.
- Besmeer 4 sneetjes brood met een beetje pesto en beleg met de tomaat en de mozzarella.
- Maal er zout en peper naar smaak over en dek af met de laatste 4 sneetjes brood.
- Snijd de tramezzini diagonaal door en verpak ze in huishoudfolie. Bewaar tot vertrek in de koelkast.
- Haal de sandwiches uit het huishoudfolie en leg van elke soort 2 tramezzini in elke lunchbox. Garneer met een blaadje basilicum of een gebakken champignon.
Tip: Truffeltapenade is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en Mediterrane winkels. Je kunt de roomkaas ook vervangen door 3-4 el mayonaise en de salade op smaak brengen met truffelolie. Voeg de truffelolie druppelsgewijs toe en proef, want het aroma van truffelolie kan per producent enorm verschillen.
Bereidingstijd: 40 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl.
Alle gerechten zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic. M.m.v.Dille & kamille, Studio bazar, de Weldaad.