Recept voor Turks brood met kipshoarma en tzatziki
11 januari 2014
Zin in een vette hap vandaag? Dan zit je goed met dit heerlijke broodje kipshoarma en tzatziki. Yum!
Zin in een vette hap vandaag? Dan zit je goed met dit heerlijke broodje kipshoarma en tzatziki. Yum!
Recept voor half Turks brood (1-2 personen)
Boodschappenlijstje:
- half Turks brood
- 1,5 kipfilet
- 2 eetlepels shoarmakruiden, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- ijsbergsla
- tzatziki, zelfgemaakt of kant-en-klaar (recept onderaan)
- eventueel ui
Aan de slag!
- Verwarm je ovengrill voor.
- Als je geen grillstand hebt, kun je ook de oven voorverwarmen op 250 graden.
- Begin van het snijden van de kipfilet in blokjes en maak eventueel je tzatziki.
- Breng de kip vervolgens op smaak met de shoarmakruiden.
- Leg ondertussen het Turkse brood voor 4 minuten onder de grill of in de oven.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip in circa 5 minuten gaar.
- Snijd het Turkse brood doormidden en beleg het brood met de ijsbergsla, de tzatziki en de kip en smullen maar!
Bereidingstijd: 20-25 min.
Zelf tzatziki maken
Boodschappenlijstje:
- 250 ml Griekse yoghurt
- Een kwart van een komkommer
- Een klein scheutje olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- Zout en peper
Aan de slag!
- Schil de komkommer en snijd de komkommer horizontaal doormidden.
- Verwijder de zaadjes van de komkommer met een lepel.
- Doe de Griekse yoghurt in een schaal en rasp de komkommer boven de yoghurt.
- Voeg aan de yoghurt ook de olijfolie, de knoflook en een snufje zout/peper toe.
- Meng alles goed door elkaar en laat de tzatziki het liefste een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl