Recept voor Turkse borek
20 april 2013
Turkse borek is een typisch Turks gerecht dat je kunt eten als hapje of als (onderdeel van de) hoofdmaaltijd.
Turkse borek is een typisch Turks gerecht dat je kunt eten als hapje of als (onderdeel van de) hoofdmaaltijd.
Recept voor 2-3 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4 filodeegvellen (ontdooid)
- 250 gram rundergehakt
- 1 ei
- scheut melk
- 1 ui
- 1 rode peper
- verse peterselie
- 2/3 eetlepels tomatenpuree
- snufje zout/peper
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Snipper een uitje, snijd de rode peper en peterselie fijn.
- Je kunt eventueel ook de pitjes uit de rode peper verwijderen totdat deze wat minder pittig is.
- Giet een scheut olie in een pan en bak hierin het uitje met de rode peper.
- Na circa 5 minuten is het uitje wat zachter en voeg je het gehakt toe.
- Bak het gehakt rul en voeg 1-2 minuten voordat het gehakt klaar is, de verse peterselie, de tomatenpuree en een snufje zout/peper toe.
- Meng in een klein bakje het ei met een scheut melk.
- Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg 1 filodeegvel op de bodem van de ovenschaal.
- Smeer met een kwastje het filodeegvel in met een beetje van het ei/melkmengsel.
- Leg hier overheen weer een velletje filodeeg en smeer deze ook weer in met het ei/melkmengsel.
- Schep op het filodeeg het gehakt.
- Bedek het gehakt met een velletje filodeeg.
- Smeer deze in met het ei/melkmengsel.
- Dan nog een velletje filodeeg er overheen en nogmaals een laagje van het ei/melkmengsel.
- De Turkse borek kan nu voor ongeveer 20 minuten in de oven totdat het filodeeg mooi bruin is geworden.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com