Recept voor vanilleyoghurt met meringue en frambozen
24 december 2012
Een heerlijke luchtig en zacht nagerecht. Ideaal om te eten als toetje na een zwaar diner. Heb je nog niks bedacht voor de feestdagen? Probeer het eens uit!
Een heerlijke luchtig en zacht nagerecht. Ideaal om te eten als toetje na een zwaar diner. Heb je nog niks bedacht voor de feestdagen? Probeer het eens uit!
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 125 g slagoom
- 2 el amandelschaafsel
- 250 g frambozen
- 250 ml vanilleyoghurt
- 1 grote meringue (ca. 60 g) in stukjes
Aan de slag!
- Klop de slagroom stijf.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin.
- Houd enkele frambozen achter voor de garnering.
- Schep in vier kommetjes of coupes de slagroom luchtig om met de vanilleyoghurt, frambozen en meringue.
- Verdeel er de achtergehouden frambozen en het amandelschaafsel over.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Al Mara, Constantinopel, Nijhof, Zara Home.