Recept voor vegetarische preirisotto met 2-kazen
9 januari 2015
Zet een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel met dit recept voor preirisotto met 2 soorten kazen.
Zet een heerlijk vegetarisch gerecht op tafel met dit recept voor preirisotto met 2 soorten kazen.
vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 400 g prei, in ringen
- 300 g risotto
- 150 ml droge witte wijn
- 1 l groentebouillon (van tablet)
- 150 g gorgonzola, in blokjes
- 50 g parmezaanse kaas, geraspt
Aan de slag!
- Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot. Voeg de prei toe en bak 3 min. mee.
- Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
- Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen.
- Voeg vervolgens in 3-4 porties de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.
- Neem de pan van het vuur.
- Schep de gorgonzola en helft van de parmezaanse kaas door de risotto.
- Voeg peper naar smaak toe.
- Schep de risotto in 4 diepe borden en serveer met de rest van de parmezaanse kaas.
Tip Lekker met een salade van rucola en geroosterde kerstomaatjes.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.