Recept voor vegetarische quesadilla’s met guacamole
2 juli 2019
Deze vegetarische quesadilla’s staan zo op tafel. Je kunt ze boven een barbecue roosteren of bakken in de pan. Serveer met verse guacamole.
Deze vegetarische quesadilla’s staan zo op tafel. Je kunt ze boven een barbecue roosteren of bakken in de pan. Serveer met verse guacamole.
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
• 4 rode uien
• 2 teentjes knoflook
• 1 tl gedroogde koriander
• 1 tl komijn
• 1 el gedroogde oregano
• 4 grote tarwetortilla’s
• 200 g geraspte belegen kaas
• 20 g verse koriander
• 2 rijpe avocado’s
• ½ rode peper
• 2 trostomaten
• 125 ml crème fraîche
Liever met vlees? Probeer dan quesadilla’s met chorizo en tomatensalsa
Aan de slag
1. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de uien met de knoflook in ongeveer 3 minuten zacht. Voeg de koriander, komijn en oregano toe en bak alles nog een minuutje door.
2. Verdeel het mengsel over de tortilla’s. Strooi de kaas erover en rooster de tortilla’s boven een matig hete barbecue tot de kaas begint te smelten. Hak ondertussen de koriander grof.
3. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en prak het fijn met een vork. Snijd de rode peper fijn en de tomaten in kleine blokjes. Meng de avocado, koriander, rode peper, tomaat en crème fraîche tot een dikke guacamole en breng dit op smaak met peper en zout. Sla de quesadilla’s dubbel en serveer met de guacamole.
Ook lekker: veganistische Mexicaanse quinoaschotel
Productie: Tessa Klösters. Styling: Liezel Norval Kruger. Fotografie recepten: Eric van Lokven. Receptuur: Eke Marien. Styling: Cyn Ferdinandus.