Recept voor vegetarische spaghetti alla carbonara
23 juli 2013
Het is goed voor je om 1 of 2 keer in de week vegetarisch te eten. Dit lekkere recept bevat een vleesvervanger waardoor je bijna niet merkt dat er geen vlees in zit.
Het is goed voor je om 1 of 2 keer in de week vegetarisch te eten. Dit lekkere recept bevat een vleesvervanger waardoor je bijna niet merkt dat er geen vlees in zit.
Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g spaghetti
- 5 el olijfolie
- 300 g vegetarische spekreepjes*
- 4 grote eidooiers
- 75 ml slagroom
- 75 g parmezaanse kaas, geraspt
- 75 g rucola
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 2 el balsamicoazijn
* vegetarische spekjes zijn zowel bij de supermarkt als bij De Vegetarische Slager verkrijgbaar
Aan de slag!
- Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
- Bak de spekreepjes 3 min. en neem de pan van het vuur.
- Klop de eidooiers met de slagroom los.
- Meng er de helft van de kaas door.
- Klop een vinaigrette van de resterende 3 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.
- Houd een handvol rucola apart en meng de rest met de tomaatjes.
- Maak de salade aan met de balsamicovinaigrette.
- Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken.
- Doe de spaghetti bij de spekjes in de pan.
- Zet het vuur laag en schep het eimengsel er snel door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden.
- Strooi er de apart gehouden rucola over.
- Serveer meteen met de rest van de kaas.
Tip Houd je van pittig? Bak dan met de spekreepjes 1 fijngesneden rode peper (zaadlijsten desgewenst verwijdert) mee.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.
Klik hier voor meer recepten.