Placeholder

Recept voor vegetarische spaghetti alla carbonara

Het is goed voor je om 1 of 2 keer in de week vegetarisch te eten. Dit lekkere recept bevat een vleesvervanger waardoor je bijna niet merkt dat er geen vlees in zit.

Het is goed voor je om 1 of 2 keer in de week vegetarisch te eten. Dit lekkere recept bevat een vleesvervanger waardoor je bijna niet merkt dat er geen vlees in zit.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g spaghetti
  • 5 el olijfolie
  • 300 g vegetarische spekreepjes*
  • 4 grote eidooiers
  • 75 ml slagroom
  • 75 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 g rucola
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 el balsamicoazijn

* vegetarische spekjes zijn zowel bij de supermarkt als bij De Vegetarische Slager verkrijgbaar

Aan de slag!

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie.
  3. Bak de spekreepjes 3 min. en neem de pan van het vuur.
  4. Klop de eidooiers met de slagroom los.
  5. Meng er de helft van de kaas door.
  6. Klop een vinaigrette van de resterende 3 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.
  7. Houd een handvol rucola apart en meng de rest met de tomaatjes.
  8. Maak de salade aan met de balsamicovinaigrette.
  9. Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken.
  10. Doe de spaghetti bij de spekjes in de pan.
  11. Zet het vuur laag en schep het eimengsel er snel door.
  12. Breng op smaak met zout en peper.
  13. Verdeel de spaghetti over 4 borden.
  14. Strooi er de apart gehouden rucola over.
  15. Serveer meteen met de rest van de kaas.

Tip Houd je van pittig? Bak dan met de spekreepjes 1 fijngesneden rode peper (zaadlijsten desgewenst verwijdert) mee.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.

Klik hier voor meer recepten.