Placeholder

Recept voor vis in kokossaus met gefrituurde gember

Gefrituurde gember is knapperig, lekker pittig en heerlijk bij Oosterse gerechten.

Gefrituurde gember is knapperig, lekker pittig en heerlijk bij Oosterse gerechten.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

Voor de gefrituurde gember:

  • 100 ml zonnebloemolie, om te frituren
  • 6 cm gemberwortel, geschild en in flinterdunne reepjes

Voor de bereiding van de vis en de saus:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 600 g stevige witvisfilet (bijv. zeewolf of tilapia), in grote stukken
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • ½ rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras, binnenste zachte gedeelte fijngehakt
  • 1 el Thaise vissaus
  • 4 bosuitjes, in ringen
  • 1 limoen, in partjes, bij het serveren

Aan de slag!

  1. Verhit de olie om te frituren in een kleine koekenpan tot zeer heet en frituur de reepjes gember in 2-3 minuten goudbruin en knapperig.
  2. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit de olie in een wok en bak de stukken vis aan beide kanten lichtbruin.
  4. Schep ze even uit de pan.
  5. Bak in het bakvet de knoflook, gember en chilipeper 1 minuut.
  6. Voeg kokosmelk, citroengras, vissaus en bosui toe en laat de saus op laag vuur 5 minuten sudderen.
  7. Leg de vis in de saus en laat dit nog 4-5 minuten op laag vuur sudderen tot de vis gaar is.
  8. Strooi er de gefrituurde gember over.
  9. Serveer met partjes limoen en rijst of mihoen.

Lekker met een salade van geraspte wortel.

Credits
Recepten: Tal Maes. Foto’s Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski