Recept voor vis in kokossaus met gefrituurde gember
4 augustus 2011
Gefrituurde gember is knapperig, lekker pittig en heerlijk bij Oosterse gerechten.
Gefrituurde gember is knapperig, lekker pittig en heerlijk bij Oosterse gerechten.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
Voor de gefrituurde gember:
- 100 ml zonnebloemolie, om te frituren
- 6 cm gemberwortel, geschild en in flinterdunne reepjes
Voor de bereiding van de vis en de saus:
- 2 el zonnebloemolie
- 600 g stevige witvisfilet (bijv. zeewolf of tilapia), in grote stukken
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
- ½ rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 1 stengel citroengras, binnenste zachte gedeelte fijngehakt
- 1 el Thaise vissaus
- 4 bosuitjes, in ringen
- 1 limoen, in partjes, bij het serveren
Aan de slag!
- Verhit de olie om te frituren in een kleine koekenpan tot zeer heet en frituur de reepjes gember in 2-3 minuten goudbruin en knapperig.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verhit de olie in een wok en bak de stukken vis aan beide kanten lichtbruin.
- Schep ze even uit de pan.
- Bak in het bakvet de knoflook, gember en chilipeper 1 minuut.
- Voeg kokosmelk, citroengras, vissaus en bosui toe en laat de saus op laag vuur 5 minuten sudderen.
- Leg de vis in de saus en laat dit nog 4-5 minuten op laag vuur sudderen tot de vis gaar is.
- Strooi er de gefrituurde gember over.
- Serveer met partjes limoen en rijst of mihoen.
Lekker met een salade van geraspte wortel.
Credits
Recepten: Tal Maes. Foto’s Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski