Recept voor vis in tomaten-olijvensaus
3 februari 2014
Zin om vis te eten? Probeer eens een witvisfilet in tomaten-olijvensaus! Lekker met wat krieltjes en een groene salade.
Zin om vis te eten? Probeer eens een witvisfilet in tomaten-olijvensaus! Lekker met wat krieltjes en een groene salade.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- een scheut witte wijn
- 1 tl gedroogde oregano
- ca. 20 kalamata-olijven
- 600 g witvisfilet ( bijv. schelvis of kabeljauw), in 4 stukken
- evt. 1 el fijngehakte peterselie
Aan de slag:
- Verwarm de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur.
- Voeg de tomatenblokjes, wijn, oregano en olijven toe en breng zachtjes aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de saus zonder deksel 10-15 minuten zachtjes sudderen zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen en de saus indikt. Meng er zout en peper door.
- Bestrooi de stukken vis met zout en peper en leg ze in de saus.
- Laat de stukken vis met een deksel op de pan afhankelijk van de dikte 4-6 minuten sudderen tot ze gaar zijn; keer ze halverwege voorzichtig. Bestrooi eventueel met peterselie.
- Lekker met gekookte rijst, krieltjes of knapperig brood en een groene salade.
Bereidingstijd: 25-30 minuten.
Bewaartip: Olijven blijven nog maanden goed als je ze in de koelkast in het olijvenvocht bewaart. Let erop dat de olijven goed onderstaan.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Dille & Kamille, Studio bazar, Zara Home, Kitsch kitchen, de Weldaad.