Recept voor vis met een pittige Marokkaanse kruidensaus
13 april 2015
Vis met Marokkaanse saus: lekker bij een frisse couscoussalade.
Vis met Marokkaanse saus: lekker bij een frisse couscoussalade.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 600 g witvisfilet, bijvoorbeeld kabeljauw, zeewolf of tilapia
- 2 el olijfolie
- bloem om te bestuiven
Voor de kruidensaus (chermoula):
- 15 g platte peterselie, grof gehakt
- blaadjes van 4 takjes verse munt, grof gehakt
- 1 rode chilipeper, zaadjes evt. verwijderd en fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- ½ tl gemalen komijn
- 2 el citroensap
- 50 ml olijfolie
- Extra: keukenmachine.
Aan de slag!
- Maal voor de saus (chermoula) alle ingrediënten in de keukenmachine fijn.
- Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Snijd de vis in grote stukken en bestuif ze met wat bloem.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak de vis in ca. 4 minuten rondom bruin en gaar.
- Bestrooi met zout en peper en serveer met de chermoula.
- Lekker met een couscoussalade.
Idee: chermoula is ook lekker bij gevogelte of lamsvlees.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.