Recept voor vis met groene curry en citroen
29 maart 2017
Vandaag is het tijd voor een heerlijk stukje vis. Maak deze klaar met een heerlijke curry.
Vandaag is het tijd voor een heerlijk stukje vis. Maak deze klaar met een heerlijke curry.
Ingrediënten:
– 250 g (basmati) rijst
– 2 el olijfolie
– 1 el Japanse sojasaus
– 2 tl groene curry pasta
– 4 diepvries pangasius filets, ontdooid
– 4 bosuitjes, in stukken van ca. 4 cm
– 1 citroen, schoongeboend en in partjes
– 800 g broccoli, in roosjes
– 2 el koriander, fijngehakt
Extra nodig: braadslede of ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpak king. Meng in een kommetje de olijfolie, sojasaus en currypasta door elkaar. Leg de visfilets in de braadslede en bestrijk ze met het currymengsel. Verdeel de bosui en citroenpartjes erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en stoof de vis in 12-15 minuten gaar. Kook of stoom intussen de broccoli in een pan met water beetgaar. Bestrooi de vis met koriander en serveer met rijst en broccoli.