Recept voor vis met kruidige spinazie en kikkererwten
2 april 2015
Roerbak de spinazie niet te lang: de groente moet nog wel een ‘bite’ hebben.
Roerbak de spinazie niet te lang: de groente moet nog wel een ‘bite’ hebben.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 visfilets à 150 g (bijvoorbeeld roodbaars of tilapia)
- 2 el citroensap
- 1,5 el olie
- 600 g panklare bladspinazie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 g kikkererwten (blik, uitgelekt)
- 1,5 tl gemalen komijn (djinten)
- 1,5 tl gemalen koriander
- een mespunt kaneel
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Besprenkel de visfilets met het citroensap en strooi er wat zout en peper over.
- Leg de filets op een ingevette bakplaat, schuif ze in de oven en bak ze in 10 minuten gaar.
- Verhit ondertussen in een wok de helft van de olie en roerbak de spinazie in porties 2-3 minuten tot de bladeren net zijn geslonken.
- Laat de groente in een vergiet goed uitlekken.
- Veeg de pan schoon en verhit de rest van de olie.
- Fruit de ui en knoflook 1 minuut.
- Voeg de spinazie, kikkererwten, komijn, koriander en kaneel toe en roerbak het geheel 2-3 minuten.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel het spinaziemengsel over borden en leg op elk bord een visfilet.
Ca. 350 kcal per persoon.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk