Placeholder

Recept voor vis tandoori met spinazie en krokante pappadums

Snel klaar en heerlijk krokant.

Snel klaar en heerlijk krokant.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
-4 el olie
-2 sjalotten, in reepjes
-1 pot tandoorisaus (400 ml)
-600 g kabeljauwfilet, in stukken
-600 g spinazie
-1 pak pappadums kant & klaar (8 stuks)

Aan de slag:
Verhit in een hapjespan 2 el olie. Fruit de sjalotten. Schenk de tandoorisaus in de pan en breng tegen de kook. Bestrooi de kabeljauwfilet met zout en peper en leg de vis in de currysaus. Stoof de vis afgedekt in 8 minuten gaar. Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken en het vocht verdampen alvorens een volgende portie toe te voegen. Verdeel de spinazie over 4 borden. Leg er de vis tandoori op en serveer met de pappadums.

Bereidingstijd: 20 minuten

Tip: Maak de tandoorisaus zelf met 1-2 el tandoori currypasta en 400 ml kokosmelk.

Variatietip: Serveer met de helft van de pappadums en geef er nog een kleine portie basmatirijst bij.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad, Zara Home, Kitsch Kitchen.