Placeholder

Recept voor viscurry met yoghurt en paprika

Veel Indiase gerechten worden met yoghurt bereid. Deze curry is door de tomaat en yoghurt een heerlijk fris gerecht.

Veel Indiase gerechten worden met yoghurt bereid. Deze curry is door de tomaat en yoghurt een heerlijk fris gerecht.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 tomaten
  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el milde currypasta (pot)
  • 1 rode paprika, in dunne repen
  • 600 g witvisfilet (bijv. tilapia, zeewolffilet of victoriabaars)
  • 2 eetlepels volle yoghurt of Griekse yoghurt
  • 4 takjes koriander, fijngehakt (eventueel)

Aan de slag!

  1. Dompel de tomaten ca. 1 minuut onder in een kom met kokend water.
  2. Spoel ze onder koud stromend water.
  3. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Verhit in een ruime pan of wok de olie en fruit de ui en knoflook 1 minuut.
  5. Voeg de currypasta en repen paprika toe en roerbak het geheel ca. 2 minuten.
  6. Voeg de blokjes tomaat en yoghurt toe en meng het geheel goed.
  7. Schenk er 1 dl heet water bij en breng de saus aan de kook.
  8. Zet het vuur lager en leg de visfilets in de saus.
  9. Schep de saus over de filets en laat ze in ca. 10 minuten afgedekt gaar worden.
  10. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  11. Strooi er eventueel nog wat koriander over.

Tip: Serveer met basmatirijst.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Cyn Ferdinandus.