Recept voor vispakketje met prei en sojasaus
26 januari 2017
Vis op donderdag! Maak voor vanavond dit heerlijke pakketje gevuld met vis.
Vis op donderdag! Maak voor vanavond dit heerlijke pakketje gevuld met vis.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
-1 citroen, gehalveerd
-200 g prei, in ringetjes
-500 g witte visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of pangasius), in 4 gelijke stukken
-4 el Japanse sojasaus
-1 el sesamolie
-500 g winterwortelen, geschild
-2 el (wok)olie
-1 stukje gemberwortel, gehakt
-200 g taugé
-2 el fijngehakte koriander of peterselie.
Extra nodig: 4 vellen bakpapier of aluminiumfolie
Aan de slag:
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Snijd de ene helft van de citroen in plakjes en pers de andere helft uit. Verdeel de prei over de vellen bakpapier. Leg de vis erop. Roer de sojasaus en sesamolie door elkaar en verdeel dit over de vis. Verdeel de plakjes citroen erover en vouw het bakpapier of folie tot pakketjes dicht. Bak de pakketjes op een bakplaat in de oven in ca. 20 minuten gaar. Schil intussen de winterwortelen en schaaf ze met de keukenmachine of dunschiller in dunne plakjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de gemberwortel en wortel 3 minuten. Voeg het citroensap toe en stoof de wortel beetgaar. Schep de taugé erdoor en warm even mee. Verdeel de vispakketjes over 4 borden en vouw ze open. Serveer met de groenten en bestrooi met koriander of peterselie. Lekker met (zilvervlies)rijst.
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 20 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.