Placeholder

Recept voor vissoep met saffraan en garnalen

Vis, saffraan en venkel vormen in deze slanke soep een perfect trio. Lekker gevuld en toch heel mager.

Vis, saffraan en venkel vormen in deze slanke soep een perfect trio. Lekker gevuld en toch heel mager.

Maaltijdsoep voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 venkelknol
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakteen mespunt gedroogde chilivlokken
  • 1 blik tomaten
  • 600 g witvisfilet (bijv. tilapia of roodbaars), in stukken
  • 750 ml visbouillon (van tablet)mespunt saffraandraadjes
  • 200 g gepelde tijgergarnalen (diepvries), ontdooid
  • een handje bladpeterselie, grof gehakt

Extra: staafmixer.

Aan de slag:

  1. Snijd de kern uit de venkel en snijd de groente in dunne repen.
  2. Verwarm de olie in een ruime (soep)pan en bak de ui, knoflook, venkel en chilivlokken ca. 5 minuten.
  3. Pureer de inhoud van het blik tomaten met een staafmixer en schenk het in de pan.
  4. Leg de vis erin en schenk er de visbouillon bij.
  5. Voeg de saffraan toe en laat de soep 10 minuten zacht koken.
  6. Voeg de garnalen toe en laat de soep nog 5 minuten zacht koken.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi er de bladpeterselie over.

Serveer met warme pitabroodjes.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.