Recept voor vissticks met tzatziki
8 mei 2014
Weinig tijd om te koken? Eet vanavond vissticks met tzatziki. Het is snel klaar en jij en je kinderen zullen ervan smullen!
Weinig tijd om te koken? Eet vanavond vissticks met tzatziki. Het is snel klaar en jij en je kinderen zullen ervan smullen!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 komkommer, geschild
- 150 g Griekse yoghurt 10% vet
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 el munt, fijngehakt
- 2 pakjes ovenvissticks à 300 g
- 1 blik maïskorrels (à 300 g), uitgelekt
- 250 g tomaten, in smalle partjes
- 2 el (mosterd)dressing
- 75 g rucola, in stukken gesneden
- Ook nodig: bakpapier
Aan de slag!
- Schuif een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd intussen de komkommer in de lengte doormidden en schraap met een lepeltje de zaadlijsten eruit.
- Rasp de komkommer, bestrooi met zout en peper en laat uitlekken in een vergiet. Duw met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht uit de komkommer.
- Meng in een kom de komkommer, yoghurt, knoflook en munt en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de bevroren vissticks op de bakplaat en bak ze 12-15 minuten. Draai de vissticks halverwege om en bak ze tot ze goudbruin zijn.
- Meng in een kom de maïskorrels, tomaten, dressing en rucola door elkaar.
- Serveer de vissticks met de tzatziki en de salade.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.