Recept voor visstoofpotje met krieltjes
22 november 2015
Lekker makkelijk en snel klaar!
Lekker makkelijk en snel klaar!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
-700 g krieltjes (koelvers)
-25 g boter
-1 sjalot, gesnipperd
-1 prei, in ragfijne ringen
-100 ml droge witte wijn
-150 ml slagroom
-75 g verse roomkaas met kruiden, in stukjes
-300 g kabeljauw- of koolvisfilet, in blokjes
-50 g roze of Hollandse garnalen
-2 el peterselie, fijngehakt
Aan de slag:
Kook de krieltjes in water met zout in 10 minuten gaar. Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de prei erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij. Voeg ook de slagroom toe en breng tegen de kook. Laat de roomkaas in de warme roomsaus smelten. Leg de blokjes visfilet in de saus en stoof ze afgedekt in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper. Schep het visstoofpotje in 4 diepe borden. Bestrooi met de roze garnalen en de peterselie en serveer met de krieltjes.
Bereidingstijd: 30 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Kitsch Kitchen, H&M Home, Zara Home, Nijhof, Jan van IJken, Maison NL.