Recept voor volkoren snee rosbief ’tonnato’
30 mei 2013
Dat wordt lekker lunchen vandaag met een heerlijke sandwich met rosbief en tonijn!
Dat wordt lekker lunchen vandaag met een heerlijke sandwich met rosbief en tonijn!
Lunchgerecht, 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 blikje tonijn in water (160 g), uitgelekt
- 3 el mayonaise
- 3 el droge witte wijn
- 1 ansjovisfilet (blikje)
- 4 dikke, handgesneden plakken volkoren vloerbrood
- 150 g rosbief naturel of peper
- 1/2 zak rucola (à 75 g)
- 3 el geschaafde parmezaanse kaas
- 2 tl kappertjes
- Extra: keukenmachine of staafmixer
Aan de slag!
- Pureer in de keukenmachine de tonijn met de mayonaise, de wijn en de ansjovisfilet.
- Breng de tonijnsaus op smaak met zout en peper.
- Beleg het vloerbrood met de rosbief.
- Lepel er royaal tonijnsaus over en maak de boterhammen af met de rucola, de kaas en de kappertjes.
Tip: Tonijnsaus kun je 1-2 dagen eerder maken en gekoeld bewaren. De saus is ook lekker op een boterham met gegrilde groenten of varkensfricandeau.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.