Placeholder

Recept voor warme clafoutis met amandelen

Een heerlijk Frans gebakje als toetje.

Een heerlijk Frans gebakje als toetje.

Nagerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 100 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 25 ml melk
  • 50 g bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g ontpitte kersen
  • 2 el amandelschaafsel
  • Extra: kleine lage ovenschaal (ca. 750 ml inhoud), ingevet

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Strooi een klein beetje kristalsuiker over de bodem van de ingevette ovenschaal.
  3. Klop in een kom de eieren luchtig en meng er de crème fraîche, melk, bloem, vanillesuiker en de rest van de kristalsuiker door.
  4. Verdeel de kersen over de ovenschaal en schenk er het beslag over.
  5. Strooi er het amandelschaafsel over en bak de koek in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
  6. Eet de clafoutis warm of lauw, met een bol vanille-ijs.

Bereidingstijd: 10-15 minuten, plus 30-35 minuten oventijd.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.