Recept voor warme clafoutis met amandelen
22 april 2013
Een heerlijk Frans gebakje als toetje.
Een heerlijk Frans gebakje als toetje.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 100 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 25 ml melk
- 50 g bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g ontpitte kersen
- 2 el amandelschaafsel
- Extra: kleine lage ovenschaal (ca. 750 ml inhoud), ingevet
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Strooi een klein beetje kristalsuiker over de bodem van de ingevette ovenschaal.
- Klop in een kom de eieren luchtig en meng er de crème fraîche, melk, bloem, vanillesuiker en de rest van de kristalsuiker door.
- Verdeel de kersen over de ovenschaal en schenk er het beslag over.
- Strooi er het amandelschaafsel over en bak de koek in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
- Eet de clafoutis warm of lauw, met een bol vanille-ijs.
Bereidingstijd: 10-15 minuten, plus 30-35 minuten oventijd.
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.