Recept voor warme wafels met ijs en bramensaus
28 april 2014
Krokante en knapperige warme wafels met bramensaus, een echt feestmaal! Maak ze nu heel gemakkelijk zelf in 15 minuten.
Krokante en knapperige warme wafels met bramensaus, een echt feestmaal! Maak ze nu heel gemakkelijk zelf in 15 minuten.
Nagerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 150 g bramen
- 1,5 el suiker
- 1 el citroensap
- 0,5 el maïzena
- 4 Luikse wafels*
- 4-8 bollen vanille- of kaneelijs
*onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm in een pannetje de bramen met de suiker en het citroensap ca. 5 minuten op matig vuur tot de bramen gedeeltelijk maar nog niet helemaal uit elkaar zijn gevallen. Schenk 1 eetlepel van het bramenvocht in een kommetje en meng er de maïzena door.
- Roer de maïzena-oplossing door de bramensaus in de pan en verwarm kort tot de saus dikker begint te worden.
- Leg intussen de wafels in het midden van de oven en verwarm ze 5-8 minuten, of verwarm ze ca. 30 seconden op vol vermogen in de magnetron.
- Verdeel de wafels over borden en schep er 1-2 bollen ijs op.
- Schep wat van de warme bramensaus erop of ernaast.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.