Recept voor wiener kipschnitzel uit Oostenrijk
13 juli 2015
Een klassieker. Niet uit de diepvries, maar uit eigen keuken.
Een klassieker. Niet uit de diepvries, maar uit eigen keuken.
Boodschappenlijstje:
- 4 kipschnitzels van zo’n 125 gram
- 4 el bloem
- 1 groot ei
- 6 el semmelbrösel
- 50 g boter
- 1 citroen, in partjes
Aan de slag!
- Sla de schitzels zo plat mogelijk met een vleeshamer of deegroller, of vraag je slager dit te doen.
- Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
- Strooi wat bloem op een bord, klop het ei met een scheutje water of melk in een diep bord los en strooi de semmelbrösel op nog een ander bord.
- Haal de schnitzels een voor een door de bloem, daarna het ei en ten slotte de semmelbrösel.
- Smelt boter in 2 koekepannen en bak de schnitzels in 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, goudbruin en gaar. Laat ze niet langer dan nodig in de pan, zodat het vlees sappig blijft, en serveer ze ook meteen voor de lekkerste knapperige korst.
- Geef de partjes citroen erbij. Lekker met frites en een frisse salade.
Bereidingstijd: 25 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Kitsch Kitchen, H&M Home.