Recept voor Wienerschnitzel
19 december 2016
Hmm! Eet deze schnitzel met gebakken krieltjes en koolsla en je hebt een heerlijk maaltje!
Hmm! Eet deze schnitzel met gebakken krieltjes en koolsla en je hebt een heerlijk maaltje!
Ingrediënten
• 500 g kalfsschnitzel, in 4 gelijke stukken
• 1 ei
• 25 g bloem
• 50 g paneermeel
• 20 g boter
• 2 el olie
• 1 citroen, in schijfjes
• blikje ansjovisfilets
• 2 el kappertjes
Dep de schnitzels goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Klop de eieren los en doe ze in een diep bord. Vul een tweede diep bord met bloem en een derde met paneer- meel. Haal de stukken vlees achtereenvolgens aan beide kanten door de bloem, het ei en het paneermeel. Neem hier rustig de tijd voor en ga secuur te werk. Een goede schnitzel valt of staat bij een goede paneerlaag. Verhit de helft van de boter met een eetlepel olie in een ruime koeken- pan en bak hierin de schnitzels per twee tegelijk in 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Houd de schnitzels tijdens het bakken in beweging door regel- matig de pan wat te schudden. Houd de gebakken schnitzels warm op een voorverwarmd bord bedekt met folie (of in een oven van 80°C). Serveer de schnitzels met schijfjes citroen met daarop ansjovisfilets en kappertjes.
Bereidingstijd: 15 minuten