Placeholder

Recept voor winterfruit met Griekse yoghurt

Dit heerlijke nagerecht is ook nog eens gezond! Hij valt zeker bij iedereen in de smaak.

Dit heerlijke nagerecht is ook nog eens gezond! Hij valt zeker bij iedereen in de smaak.

In ovenschaal

Boodschappenlijstje:

  • 2 stevige appels, bijv. Elstar, schoongeboend
  • 1 grote peer, bijv. Doyenné de Comice
  • 2 el gedroogde cranberries of rozijnen
  • 100 ml sinaasappelsap, vers geperst of uit pak
  • 1 cm gemberwortel, geraspt
  • kaneel
  • 4 volle el Griekse yoghurt 0% vet
  • Ook nodig: ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de ongeschilde appels in partjes, verwijder de klokhuizen en snijd de partjes in schijfjes.
  3. Schil de peer, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de partjes dwars in stukken.
  4. Verdeel het fruit over een ondiepe ovenschaal en schep de gedroogde cranberries erdoor.
  5. Meng het sinaasappelsap met de gemberwortel en verdeel dit over het fruit.
  6. Bestrooi met kaneel. Bak het fruit 15-20 min. in het midden van de oven.
  7. Serveer met de Griekse yoghurt.

Bereidingstijd: ca. 20 min. en oventijd 15-20 min.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Bedazzle, Zara Home.