![Placeholder](https://www.vriendin.nl/wp-content/uploads/2023/09/placeholder.webp)
Recept voor witlof met gemarineerde coquilles
Tekst: Vriendin
14 april 2015
Verras je gezin eens op dinsdag met deze heerlijke amuse!
Verras je gezin eens op dinsdag met deze heerlijke amuse!
Amuse voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 8 verse coquilles (zonder schelp), koraal verwijderd
- 3 el olijfolie extra vièrge
- 1 el citroensap
- 2 bosuitjes, in dunne ringen
- 1-2 stronkjes witlof
Aan de slag!
- Snijd de coquilles horizontaal in 2-3 plakjes.
- Meng de olijfolie, het citroensap en de bosuitjes in een schaal.
- Voeg zout en versgemalen peper toe.
- Schep de coquilles door het mengsel en laat minimaal 20 minuten in de koelkast marineren.
- Maak 8 mooie blaadjes van de stronkjes witlof los, was ze en dep ze droog met keukenpapier.
- Verdeel de plakjes coquilles met ui en dressing over de blaadjes witlof.
Bereidingstijd: ca. 10 minuten, plus 20 minuten marineren.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.
Meer van Vriendin