Recept voor witlof met ham en kaas
18 oktober 2012
Normaal wikkel je de witlof in de ham en schenk je er een kaassaus over. In dit recept zijn de rollen echter omgekeerd!
Normaal wikkel je de witlof in de ham en schenk je er een kaassaus over. In dit recept zijn de rollen echter omgekeerd!
Voorgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 50 g rauwe ham, in plakjes
- 2 el pijnboompitten
- 50 g feta, in blokjes
- 1 bosuitje
- 8 cherrytomaatjes
- 1 el olijfolie
- 2 tl azijn
- 2 stronkjes witlof
Aan de slag!
- Snij de ham in reepjes en de kaas in blokjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan iets bruin en laat ze afkoelen.
- Snipper het bosuitje en snij de cherrytomaatjes met een scherp mes in partjes.
- Schep de ham met de kaasblokjes, tomaatjes en het bosuitje door elkaar.
- Schep er de olijfolie en azijn voorzichtig door.
- Haal van de witlofstronkjes 12 mooie grote bladeren (de rest wordt niet meer gebruikt).
- Leg ze op een schaal of verdeel ze over 4 bordjes en schep het ham-kaasmengsel erin.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.