Recept voor witlof met peer en pittige kaas
13 februari 2014
Geen inspiratie voor het avondeten vanavond? Maak witlof met peer en pittige kaas, weer eens wat anders met witlof!
Geen inspiratie voor het avondeten vanavond? Maak witlof met peer en pittige kaas, weer eens wat anders met witlof!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 pak notenrijst (275 g)
- 2 el olijfolie
- 1 kg witlof, in de lengte in repen
- 2 sappige handperen, ongeschild in partjes
- 2 el honing
- 200 g gorgonzola piccante (kaas), in stukjes
- 1 el tijmblaadjes
Aan de slag!
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie.
- Bak de witlof in 6 minuten knapperig gaar.
- Schep er de peer door en bak de witlof nog 4 minuten.
- Breng op smaak met de honing, zout en peper.
- Schep de witlof op een schaal en verdeel er de gorgonzola en tijmblaadjes over.
- Serveer met de rijst.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic. M.m.v.Dille & Kamille Studio bazar, Bedazzle