Recept voor wraps met garnalen, mango en chilisaus
24 april 2014
Zin in wraps? Maak ze met reuzegarnalen, mango en chilisaus. Mmm!
Zin in wraps? Maak ze met reuzegarnalen, mango en chilisaus. Mmm!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g reuzengarnalen (diepvries)
- 2 el olijfolie
- een halve komkommer, geschild en in dunne reepjes
- 1 kleine rijpe mango, geschild en in dunne reepjes
- 100 g ijsbergsla, in reepjes
- 3 el zoete chilisaus
- een klein handje verse koriander, grofgehakt
- 2-3 el limoensap
- 6 (meergranen)tortilla’s
Aan de slag:
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in ca. 5 minuten roze en gaar.
- Bestrooi ze met wat zout en peper. Meng in een kom de garnalen met de komkommer, mango, ijsbergsla, chilisaus en koriander. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.
- Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel het garnalenmengsel over de tortilla’s, rol ze stevig op en snijd ze schuin doormidden.
- Of vouw de onderkant van de tortilla’s naar binnen en rol ze op, zodat de bovenkant openblijft. Zet de wraps dan vast met een prikker.
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.