Recept voor wraps met kip en avocado
30 augustus 2018
Zin in iets anders dan een broodje tijdens de lunch? Wrap it up! Deze wraps kun je ook makkelijk de avond van tevoren voorbereiden.
Zin in iets anders dan een broodje tijdens de lunch? Wrap it up! Deze wraps kun je ook makkelijk de avond van tevoren voorbereiden.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
• 2 bieten, voorgekookt
• 1 el walnoten- of hazelnootolie
• 1 el gembersiroop
• 2 el milde rodewijnazijn
• 3 avocado’s
• 2 el zoete chilisaus
• 300 g zuivelspread
• sap van 1 limoen
• 1 pakje tortilla-wraps, 8 stuks
• 1-2 pakjes gerookte kipfilet, plakjes
• 1 bakje tuinkers
• 1 flesje chipotle tabasco
Aan de slag:
1. Schil de bieten en snijd ze boven een kom met een mandoline of kaasschaaf in plakjes. Schenk er de olie, siroop en azijn bij. Maal er wat zout en peper boven en schep even om.
2. Laat de bietjes voor gebruik even uitlekken in een vergiet, zet ze tot die tijd afgedekt koud weg.
3. Pureer de helft van de schoongemaakte avocado’s met de chilisaus, 3 el van de zuivelspread en ¾ van het limoensap.
4. Snijd de andere helft van de avocado’s in blokjes en besprenkel met de rest van het limoensap en een snufje zout. Schep de dip in een kommetje.
5. Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smeer ze royaal in met een laag zuivelspread. Houd de buitenste randen vrij. Leg er de bietenplakjes, kipfilet en avocadoblokjes op. Knip er met een schaar de tuinkers bovenop.
6. Rol de tortilla’s voorzichtig, maar strak genoeg op in een stuk bakpapier. Snijd ze met een scherp mes schuin doormidden.
7. Leg ze op een mooie serveerschaal en geef er de chipotle tabasco en de avocadodip bij.
Ook lekker: wraps met Griekse salade
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.