Recept voor wraps met omelet en gerookte zalm
16 mei 2014
Superlekker als lunch of als tussendoortje: wraps met een omelet, zalm en spinazie. Heb je weinig tijd ’s ochtends? Maak het de avond van te voren al!
Superlekker als lunch of als tussendoortje: wraps met een omelet, zalm en spinazie. Heb je weinig tijd ’s ochtends? Maak het de avond van te voren al!
Lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 6 eieren
- 2 el olijfolie
- 4 el zure room
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 1 el kappertjes, uitgelekt
- 4 (meergranen)tortilla’s
- 150-200 g gerookte zalm
- 75 g bladspinazie
Aan de slag!
- Klop in een kom de eieren met wat zout en peper los.
- Verhit een klein beetje olijfolie in een niet al te grote koekenpan en schenk er een vierde van de losgeklopte eieren in.
- Bak er op matig vuur een dunne omelet van (als je het lastig vindt om de omelet te keren, leg dan een deksel op de pan en laat de bovenkant van de omelet zachtjes stollen).
- Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes. Meng in een kommetje de zure room met bosuitjes, kappertjes, peper en zout.
- Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bestrijk ze met het zure-roommengsel.
- Leg er vervolgens een omeletje op en beleg met plakjes zalm. Verdeel de spinazie erover. Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin doormidden.
Bereidingstijd: 20 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.
Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.