Placeholder

Recept voor wraps met roergebakken rundvlees en pittige salsa

Vul je wraps eens met rundvlees. Houd je van pittig eten? Vergeet dan ook de rode peper niet.

Vul je wraps eens met rundvlees. Houd je van pittig eten? Vergeet dan ook de rode peper niet.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
• 4 trostomaten, in partjes
• 1 el jalapeñopeper, gehakt (pot)
• 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
• 4 el arachideolie (of zonnebloemolie)
• 10 g koriander, fijngehakt
• 1 limoen
• 350 g runderreepjes
• 2 el maizena
• 4 el ketjap manis
• 4 bosuitjes, in ringetjes
• 1 kleine rode peper, in ringetjes
• kleine wraps
• 1 klein blikje mais, uitgelekt

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Meng ze in een kom met de jalapeño, rode ui, twee eetlepels van de olie en koriander. Halveer de limoen. Rasp de schil van een helft en pers het sap eruit. Snijd de andere helft in partjes. Meng het limoensap en rasp door de salsa en breng de salsa op smaak met wat zout.
3. Bestrooi de runderreepjes met peper en zout en wentel ze door de maïzena.
4. Bak de runderreepjes in een wok of hapjespan op hoog vuur in 2 eetlepels van de olie. Voeg de ketjap toe als het vlees rondom bruin is, na ± 3 minuten. Schep goed om en laat nog 2 minuten doorbakken. Schep de bosui en peper erdoor en houd warm in de pan (vuur uit!)
5. Verwarm de wraps in de oven. Vul ze met de tomatensalsa, mais en runderreepjes.

Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Marien