Placeholder

Recept voor yoghurtijs met warme honing-druivensaus

De combinatie van de warme saus bij het koude ijs is heel lekker. Geen tijd om alles vers te maken? Dan gebruik je gewoon kant-en-klaar yoghurtijs.

De combinatie van de warme saus bij het koude ijs is heel lekker. Geen tijd om alles vers te maken? Dan gebruik je gewoon kant-en-klaar yoghurtijs.

Nagerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 200 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 200 ml yoghurt
  • 3 el honing
  • 30 witte of blauwe pitloze druiven, gehalveerd
  • 40 g walnoten, grof gehakt

Aan de slag!

  1. Klop de slagroom in een kom stijf.
  2. Meng er de suiker en yoghurt door.
  3. Schep het yoghurtmengsel in een kleine cakevorm of diepvriesdoos (circa één liter inhoud).
  4. Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of plasticfolie en laat het geheel in circa zes uur in de vriezer bevriezen.
  5. Neem het ijs circa tien minuten voor serveren uit de vriezer.
  6. Verwarm vlak voor het opdienen in een steelpannetje de honing samen met de druiven en walnoten circa twee minuten op een laag vuur.
  7. Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal.
  8. Snijd het ijs in plakken en verdeel het over bordjes.
  9. Schenk de warme druivensaus eromheen.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst