Recept voor yoghurtkip met geroerbakte spinazie
14 juni 2014
Kip gemarineerd in yoghurt met currypasta en citroensap is een ware smaaksensatie. Het water loopt ons al in de mond!
Kip gemarineerd in yoghurt met currypasta en citroensap is een ware smaaksensatie. Het water loopt ons al in de mond!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- Voor de kip en marinade:
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 el milde Indiase currypasta (pot)
- sap van ½ citroen
- 4 kippenbouten
Voor de spinazie:
- 1 el olie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 600 g spinazie
- 1 blik kikkererwten
Aan de slag!
- Roer in een schaal de yoghurt met de currypasta en het citroensap door elkaar.
- Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vel van de kippenbouten.
- Schep de kip met de yoghurtmarinade om en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kip in een ingevette braadslee en rooster ze in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege.
- Verhit vlak voordat de kip gaar is de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 minuut.
- Voeg de spinazie in porties toe en roerbak tot de groente net is geslonken. Meng er de kikkererwten door en verwarm kort mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kip met de spinazie. Lekker met naanbrood.
Bereidingstijd: 20 minuten, plus 30 minuten marineren en 40-45 minuten oventijd.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille.